Festivalprofil

Gennem årene har mange danske og internationale teatergrupper af meget høj kvalitet besøgt Festival of Wonder: Silkeborg Internationale Dukketeaterfestival.

På festivalen vises dukke-objekt- og visuelt teater for voksne og for børn. Der er Master Class for professionelle, workshops for hele familien, og der vises film og udstillinger.

Intentionen med hensyn til de internationale teatre er, at præsentere store klassikkere indenfor dukketeaterkunsten og at vise eksperimenterende og nyskabende forestillinger, som ikke før har været vist i Danmark og som tilfører genren noget nyt og inspirerende for både publikum og de øvrige deltagende teatre.
Dette gælder også for de valgte udstillinger, film og workshops.

Vi følger hele tiden udviklingen på den danske og den internationale teaterscene, og festivalens profil ændres i takt med denne udvikling.

Der præsenteres over 100 events i form af teater forestillinger, film, udstillinger, workshops og Master Class. Det totale publikumsantal er over 11.000 voksne og børn. 

Der vises forestillinger i teatersale, på museer, på bibliotekerne, i biografcentret, på gaderne, på kommunens skoler og i byens kulturhuse.

Festivalen samarbejder med Jysk Musik & Teaterhus, Bio Silkeborg, Museum Silkeborg, skolerne i Silkeborg, Silkeborg Bibliotekerne og førende festivaler i mange lande samt mange internationale ambassader og kulturinstitutter.

Den store interesse for festivalen både hos publikum og de deltagende teatre glæder os meget. Det samme gælder den fine opbakning fra Silkeborg Kommune, Kunstrådets scenekunstudvalg og private sponsorer.

Festival of Wonder website