Festivalprofil

 Gennem årene har mange enestående danske og internationale teatergrupper optrådt på Festival of Wonder: Silkeborg International Puppet Theatre Festival.

Festivalen præsenterer dukke-, objekt- og visuelt teater for voksne og for børn.

Film og udstillinger, workshops, masterclasses og backstage talks er også vigtige dele af festivalen. Master Class og Backstage-talks er steget hvert år.

Vores intension med det internationale teater er at invitere forestillinger, som ikke tidligere har været vist i Danmark, og som tilføjer noget nyt og inspirerende især til genrerne dukke- og objektteater. Det gælder også for de udstillinger, film og workshops, Master Classes og Backstage talks, vi vælger. Derfor besøger den kunstneriske leder mange internationale festivaler, og hun ser alle shows, der præsenteres på festivalen.

Danske og internationale teatergrupper, opfører mere end 100 forestillinger. Der er forestillinger i teatre, på Papirfabrikken generelt, i biografen, på gaden, i folkeskolerne og på mange andre spillesteder.

Den kunstneriske leder følger, hvad der foregår inden for dansk og internationalt dukke-, objekt- og visuelt teater, og festivalens profil vil ændre sig i takt med, at vi får nye ideer.

Vi ønsker, at Festival of Wonder skal være et mødested for udveksling af ideer. Det gælder de danske og internationale teatre, de internationale festivalledere og det brede publikum.

Vi er meget glade for den store interesse for festivalen fra det store publikum og fra de deltagende teatre og de internationale festivalledere. Vi er også taknemmelige for opbakningen fra Silkeborg Kommune og fra Statens Kunstråd – samt fra andre danske og internationale sponsorer.

Festivalen er en vigtig begivenhed for Silkeborg by. Vi præsenterer forestillinger for alle aldre og forestillingerne finder sted over hele Silkeborg.

Ulla Dengsøe
Kunstnerisk leder

Festival of Wonder 2021